099 200 4949, info@pokretna-radionica.hr

Zašto odabrati popravak mobitela umjesto kupnje novog?

Popravak mobitela ili kupnja novog mobitela?

Kada se nešto pokvari, odnesemo na popravak, zar ne? Tako je barem bilo nekada… Današnje tvrtke se jako trude da ta praksa ode u prošlost. Danas se mobiteli ili tableti mijenjaju čim se oštete ili počnu usporavati.

Veliki mobilni operateri Vas uvjeravaju da vam je potreban novi uređaj svake godine. No postoji mnogo razloga da razmislite dvaput. Popravak mobitela ili kupnja novog mobitela?
Evo nekoliko razloga zašto da odaberete popravak mobitela:

UŠTEDITE NOVAC

Ovo je najlogičniji razlog. Obično je jeftinije nešto popraviti nego zamijeniti. Ako se npr alternator vašeg automobila pokvari, ne mijenjate ga odmah; pokušate s popravkom. S mobitelima i tabletima bi isto tako trebalo biti. Prvo bi trebali iscrpiti jeftinije mogućnosti kao popravak mobitela ili tableta. Definitivno je jeftinije promijeniti napuknuti ekran mobitela ili staviti novu bateriju.

Mobilni operateri svakako će Vas pokušati nagovoriti na novi uređaji. No, prije nego što počnete razmišljati o tome, zapitajte se koliko volite mobitel koji imate.

SAČUVAJTE OKOLIŠ

Mobiteli i tableti nisu baš biorazgradivi i u svijetu se na dan bacaju milijuni uređaja u smeće. Ima pomaka s prenamjenom uređaja koji više nisu ispravni, no to još jednostavno nije dovoljno. Svakodnevno se grade odlagališta s potencijalno otrovnim i opasnim tvarima. Ne možemo dovoljno naglasiti koliko to, nažalost doprinosi općem zagađenju.

Svi se sve više krećemo prema digitalizaciji kako bi sačuvali okoliš. Hvalevrijedna i potrebna inicijativa. No, nažalost lako zaboravimo koliko se CO2 i drugih opasnih tvari koristi i oslobađa za izradu uređaja. Jednostavno, ekološki i etično je prihvatljivo popraviti uređaj dok ima svoj vijek trajanja. Popravak mobitela je definitivno eco- friendly način da izbrišete svoj ugljični otisak.

IZVUCITE MAKSIMALNU VRIJEDNOST

I ovdje se moramo vratiti na nepotreban otpad. Kada ste posljednji put kupili mobitel, zar nije imao sve značajke i brzinu? Jeste li tada bili zadovoljni? To što su novi modeli uvijek brži, zar je prijeko potrebno trošiti na novi mobitel ako vaš trenutni može raditi odlično.

Ako popravak mobitela može riješiti sve probleme, nema razloga za kupnju novog uređaja. Jeftinije je popraviti ekran na mobitelu nego trošiti na novi. Jednostavno, popravak mobitela ima smisla jer svojim ulaganjem možete izvući daleko više.

IZBJEGAVANJE JEDNOKRATNE UPOTREBE I EKOLOŠKI PRISTUP

U ovo moderno doba, proizvodi se više nego što je potrebno. Proizvođači su, iz financijskih razloga smo poticali ovakvu kulturu jednokratne upotrebe. Sve kako bi potrošači mijenjali svoje mobitele kada to nije niti potrebno.

To je opet dovelo do nepotrebnog širenja odlagališta i zagađenju prirode. Uz zagađenje, ova praksa je također uvjerila potrošače da se odvoje od svojeg teško zarađenog novca za kupnju novog mobitela.

Slažemo se, ponekad je vrijeme da zamijenite svoje uređaje. Ako imate mobitel star preko 5 godina moguće je njegovo usporavanje. Također se takvim uređajima bliži kraj zbog nemogućnosti nadogradnje. Ako je tako, svakako je razumno kupiti novi uređaj.

Ako imate potpuno nov uređaj i pretrpio je oštećenje, popravak mobitela ili tableta je pametan i nužan korak. Jednostavno je isplativije popraviti uređaj i čuvati okoliš.

Pokretna radionica je tu za Vas!

Share This